Hedersprisen til Tommy Tee

På vegne av en like glad som overraska Tommy vil Tee Productions gjerne takke for alle gratulasjonene som kommer inn. Her er juryens (extended) begrunnelse for hedersprisen, ført i pennen av Bjørn Rogstad:

“Årets Hederpris går i år til en tvers igjennom kompromissløs person. En person som utfordret det etablerte fra det sekundet han entret den norske musikkscenen på slutten av 80-tallet og som gjør det fremdeles. En person som er like relevant i dag som det han var da. En opprører og en visjonær som ledet an en kultur som svært få tok alvorlig og som det etablerte ønsket tilbake dit den kom fra.

Han var den soleklare lederen for en kultur og en sjanger som historieløst ble avfeid som barnslig, lite troverdig, plagsom og forbigående. Da punken døde og rocken ble stueren satt musikkbransjens portvoktere – bransje og media – på den samme baren og drakk den samme øllen. De så helt like ut. De hørte på det samme, leste det samme, sa det samme og mente det samme. Et annet sted dypere inne i Oslo sentrum og mye nærmere gata satt det en gjeng med kids og rebeller i et lugubert studio og planla sitt kupp. De hadde bestemt seg for å ta over denne bransjen. Ingen så det komme før de som et aggressivt lyn fra klar himmel rappellerte seg ned fra taket på Oslo Spektrum ikledd fullt kamoutstyr med finlandshetter – live på TV.

Takin Ova!

Den lille kidden med punkesveisen og gjengen hans tok over bransjen. De endret norsk musikkbransje og norsk popkultur for alltid. De endret livet en generasjon som frem til da ikke hadde blitt tatt på alvor. Siden da har han ikke sett seg tilbake. Siden da har musikken og kulturen preget Norge og resten av verden på alle tenkelige og utenkelige måter.

Årets hederspris går til mannnen som for 20 år siden startet Norges første hip hop blekke kalt Fatcap mag. Mannen som i 26 år har hatt sitt eget radioprogram på NRK P3. Fremdeles like relevant, fremdeles like kompromissløst og fremdeles like populært. Mannen som har produsert klassiker på klassiker, som alltid har drevet sitt eget uavhengige plateselskap, som samlet Norden gjennom prosjektet Scandalnavia da resten av den nordiske musikkbransjen satt på hver sin tue og skulte på hverandre. Vi snakker selvsagt om The Crazy Minister, Norsk hip hops ubestridte leder og gudfar – the one and only Tommy Tee. “

This entry was posted in GTFOH, Tommy Tee. Bookmark the permalink.